عربی برای شما
مطالبی در مورد عربی هفتم ، هشتم و نهم 
قالب وبلاگ

تقویت حافظه


 

خیلی چیزها حافظه را تقویت می کنند مثل : بعضی غذاها ، هوای پاک ، سحرخیزی ، ورزش ، مسواک زدن ،  بوی خوش طبیعی ، خواب نیمروزی و ...

و در مقابل نیز بعی چیزها حافظه را ضعیف می کند از جمله : بعضی غذاها ، بی تحرکی ، پرخوری و ...

مطالب زیر ، راهکارهایی برای تقویت حافظه است . خوب است که این موارد ، در زندگی به طور مستمر مورد توجه باشد تا هم حافظه مان تقویت شود و هم در سنین پیری ، دچار آلزایمر ( اختلال حافظه و فراموشی ) نشویم  .

1)     بوی خوش

 

 

رایحه ی گل می تواند باعث تقویت حافظه و آرامش شود . بوییدن گل ها به ویژه گل رز جهت تقویت حافظه موثر است. محققان دریافته اند با بوییدن گل رز ، قسمتی از مغز که متعلق به یادگیری است، تقویت می شود . (http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=205947 )

در روایات نیز آمده است که :

الرِّیحُ الطَّیِّبَةُ تَشُدُّ الْعَقْلَ  (بحار الأنوار  ج‏59 ص 275)  

بوی خوش ، عقل را نیرومند می کند

-----------------

در لینک های زیر نیز نتایج تحقیقات دانشمندان در مورد اثر بوها بر حافظه آمده است .

http://hamshahrionline.ir/details/17763

http://www.beytoote.com/health/cure-herbaceous/smelling1-plant.html

2)     خواب نیمروز

 

روایت شده یک اعرابى نزد پیغمبر (ص) آمد و گفت یا رسول الله (ص) من مردى خوش حافظه بودم و حال فراموشکار شده ام .

پیامبر (ص) فرمود : شاید عادت به خواب نیم روز داشتى و حال آن را ترک کرده ای ؟

گفت : آری ، همین طور است

پس پیامبر (ص) به او فرمود : به آن عادت قبلی ات بازگرد تا اِن شاء الله حافظه ات نیز به تو بازگزدد .

إِنَّ أَعْرَابِیّاً أَتَى النَّبِیَّ (ص) فَقَالَ یَا رَسُولَ اللَّهِ ! إِنِّی کُنْتُ رَجُلًا ذَکُوراً فَصِرْتُ نَسِیّاً فَقَالَ لَهُ النَّبِیُّ (ص) لَعَلَّکَ اعْتَدْتَ الْقَائِلَةَ فَتَرَکْتَهَا فَقَالَ أَجَلْ فَقَالَ لَهُ النَّبِیُّ (ص) فَعُدْ یَرْجِعْ إِلَیْکَ حِفْظُکَ إِنْ شَاءَ اللَّه (بحار الأنوار ج‏73 ص 185 )

افرادی که صبح زود بیدار می شوند ، معمولاً هنگام ظهر دچار خواب آلودگی می شوند . به گفته‌ی متخصصان ، خواب بعد از ظهر فواید متعددی دارداز جمله استرس را کم می کند و حافظه و قدرت تمرکز را زیاد می کند . در مدت زمان خواب بعد از ظهر اختلاف نظر است البته کلاً خوابیدن بعد از خوردن غذا بدن را دچار کسالت می کند و بعضی محققان هم توصیه می کنند خواب نیمروزی نباید بیشتر از 20 دقیقه باشد .

---------------------

این هم چندتا لینک :

فواید خواب نیمروز : http://hamshahrionline.ir/details/106070

خواب-نیمروزی-استرس-را-کم-می‌کند  : fararu.com/fa/news/148760

خواب نیم‌روزی ، حافظه را تقویت می‌کند : http://www.tebyan.net/newindex.aspx?pid=59485

اندر فواید خواب بعد از ظهر ! : http://www.beytoote.com/psychology/khanevde-m/in-afternoon-sleep-benefits.html

3)     خوردنی ها

یکی از چیزهایی که حافظه انسان را تقویت می کند ، غذاها و خوردنی هاست البته با در نظر داشتن این که زیاده روی در هر چیزی مضرّ است .

عسل طبیعی

عسل خوب و طبیعی خواص بیشماری دارد که یکی از آن ها تقویت حافظه است .

از نشانه های عسل غیر سالم این است که موقع خوردن ، گلو را می سوزاند .

پیامبر صلی الله علیه و آله فرموده اند :

پنج چیز است که فراموشی را می برد و حافظه را زیاد می کند : ... ، عسل ، ....

قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله : خَمْسٌ یَذْهَبْنَ بِالنِّسْیَانِ وَ یَزِدْنَ فِی الْحِفْظِ ... السِّوَاکُ وَ الصِّیَامُ وَ قِرَاءَةُ الْقُرْآنِ وَ الْعَسَلُ وَ اللُّبَان‏ (بحار الأنوار  ج‏63 ص290 )  

 

مویز

 

مویز با خشک کردن انگور سیاه درشت به دست می آید و در آجیل و خشکبار فروشی ها به فروش می رسد . معمولاً به خشک شده انگورهای کوچک ،‌کشمش و به خشک شده انگورهای سیاه مویز گفته می شود . انگور سیاه از انگور سبز مفیدتر است .

ویکپدیا فارسی : ترکیبات سیاه یا قرمز رنگ موجود در مویز از نوع آنتوسیانین و پلی‌فنولیک است که دارای خواص ضدسرطان و ضد آلزایمر (بیماری فراموشی) هستند.

در روایات دینی ، بر خوردن 7 مثقال یا 21 دانه مویز قرمز به صورت ناشتا (یعنی صبح با شکم خالی) تأکید شده است که علاوه بر خواص فراوان آن ، حافظه را نیز تقویت می کند .

امام رضا علیه السلام در رساله‌ی معروف به ذهبیّة فرموده اند :

هر کس دوست دارد حافظه اش را زیاد کند ، 7 مثقال مویز ، صبح ناشتا بخورد .

مَنْ أَرَادَ أَنْ یَزِیدَ فِی حِفْظِهِ فَلْیَأْکُلْ سَبْعَ مَثَاقِیلَ زَبِیباً بِالْغَدَاةِ عَلَى الرِّیقِ (بحار الأنوار ج‏59 ص 324 باب 90 آخر فی الرسالة المذهبة المعروفة بالذهبیة)

کدو

     

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند :

هر گاه یکی از شما خورشت درست کرد ، زیاد در آن کدو بریزد چرا که عقل و خرد را می افزاید

وَ قَالَ ص إِذَا اتَّخَذَ أَحَدُکُمْ مَرَقاً فَلْیُکْثِرْ فِیهِ الدُّبَّاءَ فَإِنَّهُ یَزِیدُ فِی الدِّمَاغِ وَ الْعَقْل‏ (بحار الأنوار ج‏59 ص 297)

این هم کدو تنبل :


 

کرفس

 

 

پیامبر صلی الله علیه و آله فرمودند :

بر شما باد به خوردن کرفس ، که اگر چیزی حافظه را زیاد کند ، ‌آن کرفس است

عَلَیْکُمْ بِالْکَرَفْسِ فَإِنَّهُ إِنْ کَانَ شَیْ‏ءٌ یَزِیدُ فِی الْعَقْلِ فَهُوَ هُو (طب النبی صلى الله علیه و آله و سلم ص 31)‏

------------------------

از لینک های زیر می توانید با تحقیقات دانشمندان در مورد تأثیر کرفس بر تقویت حافظه بیشتر آشنا شوید :

http://hamshahrionline.ir/details/144352

http://hamshahrionline.ir/details/214325

این هم لینک انگلیسی :

http://www.selfgrowth.com/articles/celery_can_reduce_brain_inflammation_and_improve_alzheimer%E2%80%99s_disease.html

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=adgjrg3wZj08

 

خرفه

 

 

خرفه ، سرشار از اسید آلفالینولنیک است که نوعی اسید چرب امگا ۳ است و اغلب در گیاهان یافت می شود .... اسید چرب امگا ۳ ، عملکرد مغز را نیز تقویت می کند و مانع از افسردگی می شود.

بیشتر  سلامت نیوز (تندرستی): دانستنی ها :خرفه حاوی ویتامین C،A و E::.

در مورد خرفه نیز همانند کرفس ، حدیثی از پیامبر صلی الله علیه و آلهرسیده که فرمودند :

بر شما باد به خوردن خرفه که اگر چیزی حافظه را زیاد کند همان خرفه است

عَلَیْکُمْ بِالْفَرْفَخِ فَإِنَّهُ إِنْ کَانَ شَیْ‏ءٌ یَزِیدُ فِی الْعَقْلِ فَهِی(مکارم الأخلاق صفحه 180)

---------------------

این هم در مورد خرفه (Portulaca oleracea) به انگلیسی از ویکیپدیا :

Purslane contains more omega-3 fatty acids (alpha-linolenic acid in particular[4]) than any other leafy vegetable plant. Research published by Artemis P. Simopoulos states that Purslane has 0.01 mg/g of eicosapentaenoic acid (EPA). This is an extraordinary amount of EPA for a land-based vegetable source. EPA is an Omega-3 fatty acid found mostly in fish, some algae, and flax seeds.[5] It also contains vitamins (mainly vitamin A, vitamin C, and some vitamin B and carotenoids), as well as dietary minerals, such as magnesium, calcium, potassium, and iron. Also present are two types of betalain alkaloid pigments, the reddish betacyanins (visible in the coloration of the stems) and the yellow betaxanthins (noticeable in the flowers and in the slight yellowish cast of the leaves). Both of these pigment types are potent antioxidants and have been found to have antimutagenic properties in laboratory studies.[6]

100 Grams of fresh purslane leaves (about 1 cup) contain 300 to 400 mg of alpha-linolenic acid.[7]

http://en.wikipedia.org/wiki/Portulaca_oleracea#Traditional_medicine

----------------

خرفه به عربی : بقلة الحمقاء ، بَقْلَة الزهراء لا الحمقاء[4][5]أو البَقْلَة المُبَارَکَة[4][5]أو البَقْلَة اللَّیِّنَة[5]أو البَقْلَة[6]أو الفَرْفَح[5][7]أو الفَرْفَحِین[5][7]أو الفَرْفَحَى[7]أو الفُرْفِیر[4][7]أو الرِجْلَة[4][5]أو الرُجَیْلَة[7][8]

 

 

 

کندر